Masina de tocat carne. Cum o alegi pe cea mai performanta

carne1

Indiferent ca esti bucatar profesionist, amator sau doar pasionat de domeniul gastronomic, masina de tocat carne este un instrument esential in orice bucatarie. Aceasta reduce efortul depus pentru a toca alimentele, oferind nu doar rapiditate, ci si precizie in prepararea anumitor feluri de mancare.

 

Poti opta fie pentru o masina de tocat manuala, fie pentru o masina de tocat electrica, insa, indiferent de alegerea pe care o faci, exista cateva criterii esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o masina de tocat, iar noi ti le vom enumera pe toate, in randurile ce urmeaza.

Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi o masina de tocat carne

Asa cum punctam mai sus, masina de tocat este esentiala in orice casa si, in functie de necesitatile fiecaruia, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de functii, pentru a da obtine rezultatele de care ai nevoie.

carne2

Dimensiuni de tocare

Fiecare masina de tocat vine la pachet cu o serie de dimensiuni de tocare, iar aici enumeram masinile de tocat cu dimensiuni mari de tocare, medii sau fine. Acest criteriu este extrem de important, fiind cel care determina marimea pe care o vor avea bucatile de carne dupa ce sunt tocate.

Capacitatea de tocare

Capacitatea de tocare a unei masini de tocat stabileste cantitatea exacta pe care o poti introduce in masina de tocat, iar daca ne referim la o masina electrica de tocat, cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat creste si capacitatea de tocat.

carne3

Accesoriile unei masini de tocat carne

Masina de tocat vine la pachet cu numeroase accesorii care contribuie la buna utilizare a acesteia, transformandu-se, mai mult sau mai putin, într-un adevarat robot de bucatarie.

Accesorii masina de tocat carne:

 

  • Tipuri de site - cu granulatie mare, medie si mica
  • Accesorii pentru carnati
  • Cutite pentru maruntire
  • Dispozitiv de impingere
  • Tava pentru alimentare
  • Accesorii pentru prepararea sucurilor
  • Accesorii pentru fructe si legume
  • Accesoriu biftec tartar

 

Numarul si tipul de cutite

Atat masinile de tocat carne manuale, cat si cele electrice, au la baza un cutit circular cu patru lame si axul melcat care il alimenteaza.  Exista, totodata, anumite masini de tocat dotate cu o  sita cilindrica ce are la exterior o serie de cutite care ofera o capacitate superioara de taiere si care, de asemenea, pot fi construite astfel incat sa permita razuirea si felierea fructelor sau legumelor, dar si tocarea fina a carnii de peste.

 

Functiile disponibile

Masina de tocat carne dispune de anumite functii esentiale pentru buna functionare, iar aici ne referim la functia reverse, auto-oprirea si functia de reglare a vitezei, criterii obligatorii atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei masini de tocat carne performanta. 

Materialul din care este confectionata masina de tocat carne

Materialul din care este confectionata masina de tocat carne reprezinta, de asemenea, un criteriu extrem de important de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi un astfel de instrument. Cu cat materialul din care masina de tocat este mai rezistent, cu atat ea va prezenta o durabilitate si o rezistenta indelungate in timp.